IBERIA – FOTON – 06.01.

Spanyol-francia, spanyol nyelvű, magyar feliratos musical | Rendező: Carlos Saura | Szereplők: Sara Baras, Antonio Canales, José Antonio Ruiz | 2005 | 99 perc | A vetítés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció a Jegyvásárlás gombra kattintva.

A filmvetítés a TÁNC XXVI. Nemzetközi Kortárs Fesztivál keretében valósul meg.

Carlos Saura ezen dokumentumfilmjével folytatja a kortárs flamencóból inspirálódó műveinek sorát, tovább gazdagítva a spanyol zenés mozi műfaját. A filmben olyan megkérdőjelezhetetlen tehetségű művészek tűnnek fel, mint Sara Baras, Antonio Canales, José Antonio Ruiz, Aída Gómez és Patrick de Bana táncosok, Manolo Sanlúcar, Gerardo Núñez és Jorge Pardo zenészek, valamint az énekes Enrique Morente és lánya, Estrella.

A film egy olyan ambiciózus alkotói szakasz első állomását jelöli, amely során a rendező nem egyebet tűzött ki célul, mint hogy felkutassa más vidékek néphagyományait és közvetlen kapcsolatba lépjen velük. E törekvése mutatkozik meg későbbi Fados (2007), valamint Zonda, folclore argentino (2015) című filmjében.

A dokumentumfilm Isaac Albéniz Iberia című zeneműve mentén olyan táncosok, koreográfusok, zenészek, valamint énekesek próbáit és fellépéseit követi végig, akik egytől-egyig kiemelkedő művészei a kortárs flamenco műfajának.

A Cervantes Intézet támogatásával.

A vetítés ingyenes, de helyre szóló regisztrációhoz kötött. A regisztráció a Jegyvásárlás gombra kattintva a 0 Ft-os regisztrációs jegy megvásárlásával érvényesül. Regisztráció után a helyre szóló jegyet e-mailben megküldi a jegyrendszer.

Személyesen a Foton Audiovizuális Centrum kávézó pultjában, nyitvatartási időben tudnak regisztrálni a vetítésre.