Rólunk | Foton

2023. június 6-án megnyitott a FOTON Audiovizuális Centrum!

A FOTON Audiovizuális Centrum egy innovatív kulturális és művészeti tér, profiljában egyedülálló Veszprémben.

Különféle koncertek, beszélgetések, vetítések, workshopok, könyvbemutatók vagy épp közönségtalálkozók várják a nézőket az összesen közel 2500 m2-en – amiből az épület 600 m2, az udvarok-kertek 1900 m2.

Veszprém legújabb művészeti és közösségi terében a modern művészeti funkciók harmonikusan egészítik ki a magas színvonalú vendéglátást.

A specialty kávézó és bár a kávékultúrát értő és szerető közönségnek kínál különlegességeket, az emeleten található előadó- és moziteremben pedig az artfilmektől kezdve a matiné vetítésekig, a mainstream hollywoodi filmekig a kultúra minden formája megtalálható lesz.

A FOTON fontos célkitűzése, hogy korosztálytól függetlenül mindenkinek tudjon értéket kínálni, hogy a veszprémi művészeti szubkultúrák képviselői, a civil szervezetek, az önszerveződő közösségek mindannyian otthon érezzék magukat az egyszerre modern és klasszikus terekben.

A felújított Tűztorony udvar koncerteknek és nyári szabadtéri vetítéseknek ad majd otthont, a Függőkertben pedig a pihenni vágyók találhatnak nyugalomra a várnegyed szívében.

Kulturális centrumunk terveink szerint számos veszprémi és akár országos intézmény vonatkoztatási pontjává válik majd – a kreatív szakemberek egy régiós találkozási pontjává.