odaLÖKött KÖLtészet – ÁRNYÉK - FOTON – 06.29.

Slam poetry klubest Veszprémben, az odaLÖKött KÖLtészet szervezésében!

Újra slam poetry klubest Veszprémben! Júniusi eseményünk a FOTON Audiovizuális Centrum területén kerül megrendezésre.

A nyári melegben mi is adhatna enyhülést egy jó hideg ital és egy kellemes szellő mellett? Természetesen az árnyék. Azonban, mivel mindennek van árnyoldala, ezért arról se feledkezzünk meg - sötét dolgok történhetnek ott, ahova a Nap se tud sütni.Ha te se akarsz többé saját magad árnyéka lenni, hanem kilépnél a rivaldafénybe, írd és mondd!Jó idő esetén a eseményünk a Tűztorony udvarában kerül megrendezésre. Esőhelyszín természetesen a kávézó.Fontos: az előadás csak jegyvásárlás után látogatható, melynek díja 1000 Ft/fő! A versenyre és open micra való nevezések nem járnak külön költséggel. A jegyértékesítésről információk később, egy külön bejegyzésben olvashatók!Tervezett program:
18:00 Open Mic (max. 10 fő részére, elsősorban azoknak fenntartva, akik a témaversenyen nem vesznek részt - a szövegenkénti 3-3,5 percet kérjük, ne lépjétek túl, hogy ne csússzunk a műsorral)
18:50 Szünet
19:00 "Árnyék" témaverseny - ahol az alábbi szabályok érvényesek:
- Jelentkezés csak saját művel, amelynek megengedett hossza 3 perc + 15 másodperc tiszteletidő (team slam esetén 4 perc + 30 másodperc). Időtúllépés esetén fél percenként 1 pont kerül levonásra.
- Az öt fős zsűriből a meghívott vendégek helye fix, a többiek kiválasztása a helyszínen, felkérés vagy jelentkezés alapján történik.
- A értékeléssel megbízottak saját értékrendjük szerint 1 és 10 pont közötti pontszámot mutatnak fel az előadások utáni felszólításra (fél pontok adhatók). Ebből a legalacsonyabb és a legmagasabb értékű kiesik, így marad a maximális 30 pont.
- Az esetleges holtversenyeket a zsűri rámutatással döntheti el.
- Külön pluszpont fejből mondott szövegért NEM jár, de a zsűri saját belátása szerint felértékelheti az ilyen előadást.
Előzetes nevezés szükséges. Verseny helyek maximális száma: 12 előadás.
20:00 Tíz szavas verseny alkotói szünet
20:20 Tíz szavas verseny - ahol az alábbi szabályok érvényesek:
- A helyszínen megkapott szavak kötelező felhasználásával született művekkel nevezhettek.
- Pontok és eredményhirdetés a témaverseny szerint, de a kötelező szavak kihagyása is levonással járhat.

Helyszíni nevezés.

Eredményhirdetés a versenyek után várható.
A díjazás: a témaverseny első helyezettje is, illetve a tíz szavas verseny első helyezettje is választhat magának értékes könyvjutalmaink közül, az összetettben legtöbb pontszámot elérő pedig a FOTON Audiovizuális Centrum által felajánlott páros mozibelépő tulajdonosa lesz.

Műsorvezető: Tóth Roland 'Rollcsi'

Minden előadót szívesen várunk, viszont a gyűlöletbeszéd nálunk sem fér bele a véleménynyilvánításba. Akinek szövege részben vagy egészében gyűlöletbeszédet tartalmaz, annak előadását azonnali hatállyal megállítjuk és az eseményről való távozásra szólítjuk fel! A témaversenyben ezt a zsűri figyelni is fogja, és amennyiben közülük hárman felteszik két karjukat keresztben (X-ben), úgy a témaversenyes szöveget félbe kell hagyni azonnal hatállyal.Jelentkezés a [email protected] címre küldött e-mailben, tárgyként megjelölve: "Árnyék - jelentkezés" 2024.06.28. 23:59-ig! Üzenetedben jelöld, kérlek, hogy TÉMAVERSENY vagy OPEN MIC előadással nevezel. A tíz szavas versenyre a helyszínen lesz lehetőség regisztrálni, a felhasználandó szavak elhangzása után.Az előadás során fénykép- és videofelvétel készül, mely felhasználásához megjelenéseddel hozzájárulsz. A szervezők a változás jogát fenntartják.