odalökött költészet – hátsó szándék – foton – 04.18.

Slam poetry klubest Veszprémben, az odaLÖKött KÖLtészet szervezésében!

Újra slam poetry klubest Veszprémben! Áprilisi eseményünk a FOTON Audiovizuális Centrum kávézójában kerül megrendezésre.Hol volt, hol nem volt, volt egyszer... egy őszintének tűnő cselekedeted, egy tudatos ferdítésed, vagy egy csavaros hazug mondatod annak érdekében, hogy előnyhöz juss, vagy másokat hozz magadhoz képest hátrányos helyzetbe? Netán veled szúrtak ki ily otromba módon? Írd meg, és mondd el nekünk, ha nem szégyelled!Fontos: az előadás csak jegyvásárlás után látogatható, melynek díja 1000 Ft/fő! A versenyre és open micra való nevezések nem járnak külön költséggel. 
Tervezett program:
19:00 Open Mic (max. 10 fő részére, elsősorban azoknak fenntartva, akik a témaversenyen nem vesznek részt - a szövegenkénti 3-3,5 percet kérjük, ne lépjétek túl, hogy ne csússzunk a műsorral)
19:50 Szünet
20:00 "Hátsó szándék" témaverseny - ahol az alábbi szabályok érvényesek:
- Jelentkezés csak saját művel, amelynek megengedett hossza 3 perc + 15 másodperc tiszteletidő (team slam esetén 4 perc + 30 másodperc). Időtúllépés esetén fél percenként 1 pont kerül levonásra.
- Az öt fős zsűriből a meghívott vendégek helye fix, a többiek kiválasztása a helyszínen, felkérés vagy jelentkezés alapján történik.
- A értékeléssel megbízottak saját értékrendjük szerint 1 és 10 pont közötti pontszámot mutatnak fel az előadások utáni felszólításra (fél pontok adhatók). Ebből a legalacsonyabb és a legmagasabb értékű kiesik, így marad a maximális 30 pont.
- Az esetleges holtversenyeket a zsűri rámutatással döntheti el.
- Külön pluszpont fejből mondott szövegért NEM jár, de a zsűri saját belátása szerint felértékelheti az ilyen előadást.
 Előzetes nevezés szükséges. Verseny helyek maximális száma: 12 előadás.
21:00 Tíz szavas verseny alkotói szünet
21:20 Tíz szavas verseny - ahol az alábbi szabályok érvényesek:
- A helyszínen megkapott szavak kötelező felhasználásával született művekkel nevezhettek.
- Pontok és eredményhirdetés a témaverseny szerint, de a kötelező szavak kihagyása is levonással járhat.
 Helyszíni nevezés.
 Eredményhirdetés a versenyek után várható. A díjazás: a témaverseny első helyezettje is, illetve a tíz szavas verseny első helyezettje is választhat magának értékes könyvjutalmaink közül, az összetettben legtöbb pontszámot elérő pedig a FOTON Audiovizuális Centrum által felajánlott páros mozibelépő tulajdonosa lesz. Műsorvezető: Tóth Roland 'Rollcsi' Minden előadót szívesen várunk, viszont a gyűlöletbeszéd nálunk sem fér bele a véleménynyilvánításba. Akinek szövege részben vagy egészében gyűlöletbeszédet tartalmaz, annak előadását azonnali hatállyal megállítjuk és az eseményről való távozásra szólítjuk fel! A témaversenyben ezt a zsűri figyelni is fogja, és amennyiben közülük hárman felteszik két karjukat keresztben (X-ben), úgy a témaversenyes szöveget félbe kell hagyni azonnal hatállyal. Jelentkezés a [email protected] címre küldött e-mailben, tárgyként megjelölve: "Hátsó szándék - jelentkezés" 2024.04.17. 23:59-ig! Üzenetedben jelöld, kérlek, hogy TÉMAVERSENY vagy OPEN MIC előadással nevezel. A tíz szavas versenyre a helyszínen lesz lehetőség regisztrálni, a felhasználandó szavak elhangzása után. Az előadás során fénykép- és videofelvétel készül, mely felhasználásához megjelenéseddel hozzájárulsz. A szervezők a változás jogát fenntartják.
Minden előadót szívesen várunk, viszont a gyűlöletbeszéd nálunk sem fér bele a véleménynyilvánításba. Akinek szövege részben vagy egészében gyűlöletbeszédet tartalmaz, annak előadását azonnali hatállyal megállítjuk és az eseményről való távozásra szólítjuk fel! A témaversenyben ezt a zsűri figyelni is fogja, és amennyiben közülük hárman felteszik két karjukat keresztben (X-ben), úgy a témaversenyes szöveget félbe kell hagyni azonnal hatállyal. Jelentkezés a [email protected] címre küldött e-mailben, tárgyként megjelölve: "Hátsó szándék - jelentkezés" 2024.04.17. 23:59-ig! Üzenetedben jelöld, kérlek, hogy TÉMAVERSENY vagy OPEN MIC előadással nevezel. A tíz szavas versenyre a helyszínen lesz lehetőség regisztrálni, a felhasználandó szavak elhangzása után. Az előadás során fénykép- és videofelvétel készül, mely felhasználásához megjelenéseddel hozzájárulsz. A szervezők a változás jogát fenntartják.